Kitaláltam kis segítséggel (ez azuram), hogy eper lekvárt kéne készíteni. Igen ám, de nekem se receptem, se gyakorlatom. Sárgabarack lekvárt szoktam készíteni, tehát van némi fogalmam a dolgokról. Olyat szeretnék, amiben vannak eper darabok is. Ha van közületek valakinek receptje és megosztaná velem, annak nagyon, de nagyon hálás lennék érte! :-) Maga a befőzési művelet a hétvégén lenne, és az eredményt megmutatom majd. Persze nem ülök én tétlenül, bújom a netet folyamatosan.
Cinella
5 megjegyzés:
Én is éppen erre készülök. Ma vettem egy próbányi epret, mert cukor és mesterséges zselésítő nélkül szeretném eltenni. Ha sikerült megírom a receptet.
Cinella mondhatom teljes siker! Elkészült az első tartósítószer mentes és majdnem teljesen cukor nélküli eper dzsemem, ami nem csak egészséges, hanem nagyon-nagyon finom lett.Íme a recept:
1,3kg eper felkockázva és némi birsalma sűrítmány tavalyról, de helyette jó 2 reszelt alma a pektintartalom miatt, ez is sűrít, feltettem főni, majd mikor levet engedett egy kicsit botmixerrel pépesített, de csak annyira, hogy maradjanak benne eper darabok. Adtam hozzá 1 kanál, ismétlem egy evőkanál bio nádcukrot, de szerintem ez se kellett volna. Felforraltam az egészet, a legvégén tettem bele egy púpos kávéskanál útifű maghéjat ez is zselésít és forrón belemertem az üvegekbe, lezártam fejre fordítottam kb öt percre és ment a dunsztba. Az üvegeket előtte alaposan elmostam, majd fazékban ki is főztem őket és végül üvegenként egy kiskanál ezüst kolloiddal is kezeltem az üvegeket.
útimagfű héjat bioboltban vettem, 10 dekás kiszerelésben kapható és 1200Ft kb az ára. Elég drága,de nekem megérte és sok lekvárt fogok belőle főzni tartósítószer nélkül.
Hát ennyi a történet, ha kedvet kaptál hozzá, akkor sok sikert!!!
http://tucsokbogar.blogspot.com/2011/05/bodzas-eperlekvar.html
Remélem tudtam segíteni.:)
Drága Barátnőm! :)
Hívjál fel, és elmondom :), de át is jöhetsz megkóstolni :)! Pusza Edina
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a segítségeket! :-)
Edina hívni foglak!
Megjegyzés küldése